Dej til banankage:
(1 stk i 1l form, 2 stk i runde papirformat)
3 æg, 100g rørsukker, 5g brun farin, 125g hvedemel, 1tsk bagepulver, 100g kold smeltet smør, 1-2tsk vanilleessens, 50g hakkede mandler, evt 5tsk karamelkrymmel.
Fremgangsmåde:
Æg og sukker røres skummende og tykt. Vanilleessens røres i. Smør og siet mel/bagepulver vendes skiftevis i blandingen. Bananer blendes og vendes i. Tilsidst vendes mandler og krymmel i. Dejen fordeles i 2 eller en form.
Bagetid: (afhængig af ovn.)
2 små forme bages ved 175 grader i ca. 30 min ( midterste rille).1 form (1l) bages ved 175 grader i ca. 40-45 min ( nederste rille).
Pynt:
Der kan kommes mørk chokolade eller chokoladekaramel over, evt hakkede mandler.