Banankage

Få brugt de sidste bananer.


Det kan knibe med at få spist de sidste bananer. Dette er en god måde at få dem brugt på!

 

Dej til banankage:

(1 stk i 1l form, 2 stk i runde papirformat)

3 æg, 100g rørsukker, 5g brun farin, 125g hvedemel, 1tsk bagepulver, 100g kold smeltet smør,  1-2tsk vanilleessens, 50g hakkede mandler, evt 5tsk karamelkrymmel.

Fremgangsmåde:

Æg og sukker røres skummende og tykt. Vanilleessens røres i.  Smør og siet mel/bagepulver vendes skiftevis i blandingen. Bananer blendes og vendes i. Tilsidst vendes mandler og krymmel i. Dejen fordeles i 2 eller en form.

Bagetid: (afhængig af ovn.)

2 små forme bages ved 175 grader i ca. 30 min ( midterste rille).1 form (1l) bages ved 175 grader i ca. 40-45 min ( nederste rille).

Pynt:

Der kan kommes mørk chokolade eller chokoladekaramel over, evt hakkede mandler.