Banankage

Få brugt de sidste bananer.


 

Det kniber en gang imellem med at få spist de sidste bananer. De er blevet brune og rigeligt modne og trænger til at blive anvendt. Dette er en god måde at få dem brugt på.

Dej til banankage:

(1 stk i 1l form, 2 stk i runde papirformat)

3 æg, 100 g rørsukker, 50 g brun farin, 125 g hvedemel, 1tsk bagepulver, 100 g kold smeltet smør,  1-2 tsk vanilleessens, 50 g hakkede mandler, evt 5 tsk karamelkrymmel.

Fremgangsmåde:

Æg og sukker røres skummende og tykt. Vanilleessens røres i.  Smør og siet mel/bagepulver vendes skiftevis i blandingen. Bananer blendes og vendes i. Tilsidst vendes mandler og krymmel i. Dejen fordeles i 2 eller en form.

Bagetid: (afhængig af ovn.)

2 små forme bages ved 175 grader i ca. 30 min ( midterste rille).1 form (1l) bages ved 175 grader i ca. 40-45 min ( nederste rille).

Pynt:

Der kan kommes mørk chokolade eller chokoladekaramel over, evt hakkede mandler.