Chokolade og karamelkage


I forhold til original opskrift er hvedemel skiftet ud med mandelmel og kokosfibermel, så den også kan serveres til dem der går udenom hvedemel.                                                                                        Oprindelig opskrift http://sofiesspisekammer.dk/

Har brugt en form på ca. 20x24 cm

Bund

125 g smør, 55 g mandelmel, 18 g kokosfibermel, 140 g brun farin, 50 g kokosmel.

Karamelfyld

1 dåse sødet kondenseret mælk, 3 spsk. sirup/ahorn, 30 g smør, samt lidt salt for at fremhæve smagen.

Chokoladeovertræk

125 g god mørk chokolade, 25 g smør.

Pynt

Kan evt. drysses med lidt ristet  kokosmel.

Smelt smøret.  Bland det med de tørre ingredienser og rør godt. Tryk dejen ud i formen og bag bunden i 12-15 min. ved 175 grader (indtil den er lysebrun).

Bland kondenseret mælk, salt, smør og sirup i en gryde. Lad det koget op under omrøring og lad det derefter stå på varmen uden helt at koge i ca. 10 min, så det bliver en anelse tykkere og mørkere.

Når bunden er bagt hældes karamellen på og den  bages yderligere i 10-15 min. indtil karamellen er fast og gylden.

Kagen overtrækkes med chokolade/smørblandingen når den er kølet af og drysses med ristet kokos.

Kagen har en holdbarhed på ca. en uge ved opbevaring i køleskab.