I forhold til original opskrift er hvedemel skiftet ud med mandelmel og kokosfibermel, så den også kan serveres til dem der går udenom hvedemel. Oprindelige opskrift stammer fra: http://sofiesspisekammer.dk/
Har brugt en form på ca. 20x24 cm
Ingredienser
Bund: 125 g smør, 55 g mandelmel, 18 g kokosfibermel, 140 g brun farin, 50 g kokosmel.
Karamelfyld: 1 dåse sødet kondenseret mælk, 3 spsk. sirup/ahorn, 30 g smør, samt lidt salt for at fremhæve smagen.
Chokoladeovertræk: 125 g god mørk chokolade, 25 g smør.
Pynt: Kan evt. drysses med lidt ristet kokosmel.
Fremgangsmåde:
Smelt smøret. Bland det med de tørre ingredienser og rør godt. Tryk dejen ud i formen og bag bunden i 12-15 min. ved 175 grader (indtil den er lysebrun).
Bland kondenseret mælk, salt, smør og sirup i en gryde. Lad det koget op under omrøring og lad det derefter stå på varmen uden helt at koge i ca. 10 min, så det bliver en anelse tykkere og mørkere.
Når bunden er bagt hældes karamellen på og den bages yderligere i 10-15 min. indtil karamellen er fast og gylden.
Kagen overtrækkes med chokolade/smørblandingen når den er kølet af og drysses med ristet kokos.
Kagen har en holdbarhed på ca. en uge ved opbevaring i køleskab.