Til hvor mange personer


Hvor meget kage skal man beregne

Der er altid et puslespil at finde ud af hvor meget kage man skal beregne pr. person. Hvor meget kage der skal til kommer helt an på hvad man serverer og hvornår man serverer den. Er det en lys kage eller en tung chokoladekage/skal man servere den om eftermiddagen til et glas brus/kop kaffe, eller skal man servere den efter en 3 retters menu om aftenen?

Her kommer et par retningslinier man kan følge:

Normalt vil man beregne ca. 200ml/2dl pr. person eller 200cm3 pr. peson (160 hvis der ikke bliver spist så meget kage). 

Man kan beregne til hvor mange personer der er kage til via følgende formel:

3 bunde og 2 lag fyld beregnes til en højde på 8 cm.

Runde kager

radius x radius x 3,14(Pi) x højde/ portionsatørrelsen (200) = Antal portioner.  Ex. 10x10 x3,14 x 8(200 = 13 portioner

Kvadratiske kager

bredde x længde x højde/portionsstørrelse (200) = antal portioner. ex. 20x20 x 8/200 =16 portioner

Her er en tabel der kan give et fingerpeg om hvor mange personer der er til de forskellige størrelser forme. Hvis man har en ukurant form kan man hælde vand i og beregne antal personer ud fra samlet volumen.

Rund form diameter

160 cmᵌ (lille portion)

200 cmᵌ (alm. portion)

8

3

2

10

4

3

13

6

5

15

8

7

18

13

10

20

15

13

23

21

16

25

24

20

28

31

24

30

35

28

33

43

32

35

48

38

38

57

44

40

62

50

Kvadratisk form cmxcm

160 cmᵌ (lille portion)

200 cmᵌ (alm. portion)

10x10

5

4

13x13

8

6

15x15

10

9

18x18

16

13

20x20

20

16

23x23

26

21

25x25

30

25

28x28

39

32

30x30

45

36

33x33

54

43

35x35

60

49

38x38

72

56

Hjerteform diameter

160 cmᵌ (lille portion)

200 cmᵌ (alm. portion)

15

 

7

20

 

12

25

 

17

31

 

27

36

 

37

41

 

52

Kugle/boldform diameter

160 cmᵌ(lille portion)

200 cmᵌ (alm. portion)

15

 

9