Skal kagen overtrækkes med fondant er her en lille guideline til hvor meget fondant der skal beregnes (Tallene er taget fra kagemagasinet)
Runde kager - diameter | 10 | 15 | 20 | 25 | 30 | 35 | 40 |
Højde 8 cm - g/fondant | 300 | 500 | 700 | 1000 | 1200 | 1500 | 1800 |
Kvadr. kager - cm x cm | 10x 10 | 15 x 15 | 20 x20 | 25 x 25 | 30 x 30 | 35 x 35 | 40 x 40 |
Højde 8 cm- g/fondant | 400 | 600 | 900 | 1200 | 1500 | 1900 | 2300 |
Der rulles ud i ca. 4 mm. Rulles tyndere ud hvad man lettere kan gøre når man bliver lidt mere øvet bruges mindre.
For at finde ud af hvor stort et stykke der skal udrulles for at dække kagen måles ud på følgende måde:
Runde og kvadratiske kager:
Højden af siden + diameter + højden af siden ex. 8+20+8 = 36cm (Ø36)
Rektangulære kager:
Højden af siden + bredden + højden af siden = målene på den ene side af fondanten ex. 8 + 20 + 8 = 36cm
Højden af siden + længden + højden af siden = målene på den anden side af fondanten ex. 8 + 25 + 8 = 41cm
De to tal angiver målene på fondanten der skal rulles ud ex. 36x41cm
Den udrullede fondantskal være lidt større end de angivne mål, men endelig ikke mere end et par cm. det kan også blive for stort, så vægten af det overskydende fondant er med til at trække huller i den fondant der er lagt på kagen.