Hvor meget skal jeg bruge

Guideline - fondant


Skal kagen overtrækkes med fondant er her en lille guideline til hvor meget fondant der skal beregnes.

Runde kager cm

8 cm høj

Kvadratiske kager cm

8 cm høj

10

300

10x10

400

15

500

15x15

600

20

700

20x20

900

25

1000

25x25

1200

30

1200

30x30

1500

35

1500

35x35

1900

40

1800

40x40

2300

Tallene er taget fra kagemagasinet

Der rulles ud i ca. 4 mm. Rulles tyndere ud hvad man lettere kan gøre når man bliver lidt mere øvet bruges mindre.

For at finde ud af hvor stort et stykke der skal udrulles for at dække kagen måles ud på følgende måde:

Runde og kvadratiske kager: 

Højden af siden + diameter + højden af siden     ex. 8+20+8 = 36cm (Ø36)

Rektangulære kager:

Højden af siden + bredden + højden af siden = målene på den ene side af fondanten ex. 8 + 20 + 8 = 36cm

Højden af siden + længden + højden af siden = målene på den anden side af fondanten ex. 8 + 25 + 8 = 41cm

De to tal angiver målene på fondanten der skal rulles ud ex. 36x41cm

Den udrullede fondantskal være lidt større end de angivne mål, men endelig ikke mere end et par cm. det kan også blive for stort, så vægten af det overskydende fondant er med til at trække huller i den fondant der er lagt på kagen.