Hvor meget skal jeg bruge

Guideline - fondant


Skal kagen overtrækkes med fondant er her en lille guideline til hvor meget fondant der skal beregnes (Tallene er taget fra kagemagasinet)

Runde kager - diameter 10 15 20 25 30 35 40
Højde 8 cm - g/fondant 300 500 700 1000 1200 1500 1800
               
Kvadr. kager - cm x cm 10x 10 15 x 15 20 x20 25 x 25 30 x 30 35 x 35 40 x 40
Højde 8 cm- g/fondant 400 600 900 1200 1500 1900 2300

 

Der rulles ud i ca. 4 mm. Rulles tyndere ud hvad man lettere kan gøre når man bliver lidt mere øvet bruges mindre.

For at finde ud af hvor stort et stykke der skal udrulles for at dække kagen måles ud på følgende måde:

Runde og kvadratiske kager: 

Højden af siden + diameter + højden af siden     ex. 8+20+8 = 36cm (Ø36)

Rektangulære kager:

Højden af siden + bredden + højden af siden = målene på den ene side af fondanten ex. 8 + 20 + 8 = 36cm

Højden af siden + længden + højden af siden = målene på den anden side af fondanten ex. 8 + 25 + 8 = 41cm

De to tal angiver målene på fondanten der skal rulles ud ex. 36x41cm

Den udrullede fondantskal være lidt større end de angivne mål, men endelig ikke mere end et par cm. det kan også blive for stort, så vægten af det overskydende fondant er med til at trække huller i den fondant der er lagt på kagen.