Peberkagedej

Denne opskrift er fundet i familiejournalen og kan bruges til at lave huse & figurer til at hænge på juletræet. Dejen er ret nem at arbejde med, men kan godt være lidt skrøbelig når den udrulles for varm.

Peberkagedej:                              

12 g smør, 200 g sirup, 150 g brun farin, 500 g mel, 1 tsk. stødt peber, 1 tsk. stødt ingefær, 1 tsk stødt kardemomme, 3 tsk. stødt kanel, 2 tsk natron, 1 æg.

Pynt til vinduer:

Isomalt eller knuste frugtbolcher

Huset kan samles med smeltet isomalt eller sukker, eller glasur.

Smelt smør, sirup og farin over svag varme. Rør natron og krydderier i og lad det køle lidt af. Rør æg og mel i og ælt det godt sammen. Lad det køle af af og hvile i køleskabet i 2-3 timer, gerne længere tid. Rul dejen ud i ca 3 mm tykkelse og skær/eller tryk dejen ud efter skabelon. Tryk eller skær vinduer ud og læg enten isomalt eller knuste bolcher i hullerne. Delene skal have ca 10 min ved 180 grader Celcius afhængig af ovn.

Delene skal køles helt af inden de samles og dekoreres. Hvis der laves figurer til juletræet; HUSK at udstikke hul til snoren inden kagerne bages.

Glasur til samling og pynt:

3 æggehvider, 500 g flormelis røres rigtig godt sammen på røremaskine så der kommer toppe.

 

 

           

                                           



Hus sat sammen med isolation, pyntet med fondant og icing.


Figurer pyntet med guldglimmer og rød snor til ophæng på juletræ.