Cheesecake

Med chokolade og brombær


Denne cheesecake består af kiksebund med lakrids, lag med 2 slags chokolade, blåbærsylt, samt flødeskum med lemon curd. 

kiksebund:

180 g digestive, 100 g smør, ca. 1/2 - 1 tsk lakrids.

Kiksene knuses sammen med lakridsgranulat. Smeltet smør hældes i og massen presses sammen i en form til en tynd bund.

ostemasse:

125 g hvid chokolade, 100 g karameliseret hvid chokolade, 300 g flødeost, 1-11/2 dl creme fraiche, 2 æg.

pas på med at piske massen for meget så der ikke kommer en masse luft i. 

Bages ca. 40 - 50 min. Ved 160 grader.

Brombær:

Frosne eller friske brombær koges med rørsukker og limesaft eller citronsaft, pureres/sies og afkøles.

lemon curdfløde

Piskefløde piske til blødt skum og vendes med lemon curd indtil smagen er passende.

Kagen

Brombærsylten kommes på toppen af kagen hvorefter flødeskummet kommes på med sprøjteposen.

Pyntes med brombærstøv, guld, friske blomster eller hvad man har lyst til.