Cheesecake

Med chokolade og brombær


Denne cheesecake består af kiksebund med lakrids, lag med 2 slags chokolade, blåbærsylt, samt flødeskum med lemon curd. 

 

Ingredienser

kiksebund: 180 g digestive, 100 g smør, ca. 1/2 - 1 tsk lakrids.

Kiksene knuses sammen med lakridsgranulat. Smeltet smør hældes i og massen presses sammen i en form til en tynd bund.

Ostemasse: 125 g hvid chokolade, 100 g karameliseret hvid chokolade, 300 g flødeost, 1-11/2 dl creme fraiche, 2 æg. Pas på med at piske massen for meget så der ikke kommer en masse luft i. 
 

Bagetid: Ca. 40 - 50 min. Ved 160 grader.

Brombær: Frosne eller friske brombær koges med rørsukker og limesaft eller citronsaft, pureres/sies og afkøles.

Lemoncurdfløde: Piskefløde piske til blødt skum og vendes med lemon curd indtil smagen er passende.

Kagen: 

Brombærsylten kommes på toppen af kagen hvorefter flødeskummet kommes på med sprøjteposen.

Pyntes med brombærstøv, guld, friske blomster eller hvad man har lyst til.