Råvaren


Når man vælger kage bør man tænke lidt over hvilken årstid det er og hvilke råvarer der er tilgængelige på det tidspunkt. Lyse og lette kager bør serveres forår og sommer, men lidt tungere kager serveres om efterår og vinter.

De fleste frugter bliver importeret fra udlandet og kan fåes hele året, men jeg synes man bør kigge på hvad man kan få  af danske frugter og bær i sæsonen. De er langt bedre. Her er en oversigt over nogle af de frugter og bær der kan anvendes i kager.... og deres sæson:

 

Januar: Æbler, pærer, bananer,mango, papaya, sharon, appelsin, mandarin, citron, melon, vindruer, kiwi.

Februar: Æbler, bananer,mango, papaya, sharon, appelsin, citron, melon, vindruer,kiwi.

Marts: Æbler, bananer,mango, papaya, appelsin, citron, melon, vindruer,kiwi.

April: Æbler, rabarber, bananer,mango, papaya, appelsin, citron, melon, vindruer,kiwi.

Maj: Æbler, rabarber, bananer, nektariner, abrikos, mango, papaya, appelsin, citron, melon, vindruer, kiwi.

Juni: Rabarber, jordbær, hindbær, stikkelsebær, solbær, hyben, bananer, fersken, nektariner, abrikos, mango, papaaya, appelsin, citron, melon, vindruer, kiwi.

Juli: Kirsebær, rabarber, jordbær, hindbær, blåbær,stikkelsbær, ribs, solbær, hyben, bananer, fersken, nektariner, abrikos, mango, papaaya, appelsin, citron, melon, vindruer, kiwi.

August: Æbler, pærer, blommer, kirsebær, rabarber,jordbær hindbær, blåbær, brombær,ribs, solbær, hyben, bananer, fersken, nektariner, abrikos, mango, papaya, appelsin, citron, melon, vindruer, kiwi.

September: Æbler, pærer, blommer, kirsebær, rabarber, hindbær, blåbær, brombær, havtorn, bananer, fersken, nektariner, mango, papaaa, sharon, appelsin, citron, melon, vindruer, kiwi.

Oktober: Æbler, pærer, blommer, rabarber, hindbær, havtorn, tranebær, bananer, mango, papaya, sharon, appelsin, citron, melon, vindruer, kiwi.

November: Æbler, pærer, tranebær, bananer, mango, papaya, sharon, appelsin, mandariner, citron, melon, vindruer, kiwi.

December: Æbler, pærer, tranebær,  bananer, mango, papaya, sharon, appelsin, mandariner, citron, melon, vindruer, kiwi.

Danske frugter og bær er skrevet med brunt, øvrige er udenlandske.

Kilde: http://www.råvareguiden.dk