Hvordan skal kagen se ud


Det er helt op til den enkelte som laver kagen, hvordan den skal være, men der er stadig, synes jeg, nogle ting man skal tage hensyn til når man skal kreere en kage. Kagen skal passe til lejligheden og den/de personer man skal fejre, både med hensyn til form og udseende iøvrigt.

Form 

På trods af det, er det næsten kun ens egen kreativitet der sætter grænser for, hvordan en kage kan se ud med hensyn til form og farver. Man kan efterhånden få et væld af forskellige figurforme og kagerne bliver mere og mere fantasiske. Foruden alle figurformene er der de almindelige forme f. eks. runde forme, hjerte forme,  sekskantede forme, kvadratiske og  rektangulære forme som kan stables på kryds og tværs, for enten at få et klassisk look (runde på runde, hjerte på hjerte) eller et lidt mere utraditionelt look ( rund på kvadratisk osv..) Se billederne;

 


Farve og pynt

Der hvor man skal være ekstra opmærksom på farver og pynt er til et bryllup, hvor mange gerne vil have at kagen skal være hvid eller matche den farve/ farvesammensætning og pynt der går  igen som tema. Ellers synes jeg alt er tilladt hvis man som nævnt tænker over hvilken begivenhed og til hvilken person man skal kreere kagen til. Hvis det er til børn må der gerne være lidt mere fest og "pang" farver end hvis det er til en 75 års fødselsdag hos ens tante.

Med hensyn til pynt kan man enten vælge at fremstille og bruge spiseligt pynt hele vejen igennem,  bruge friske blomster eller frugter/bær på kagen  eller bruge en kombination.  Hvis man vælger at bruge friske blomster skal man huske at dels holder de ikke så godt, dels skal de på grund af forureningsfaren  sættes i en flower pics (holder) der sættes ned i kagen. Når jeg bruger friske blomster vælger jeg at pynte kagen så sent som muligt.