Hvad drikker man til kagen


Det er selvfølgelig en smagssag, hvad man har lyst til at servere, men her et par tips til hvad man kan drikke til sin kage.

Øl:

Det er ikke det første man tænker på, når man skal beslutte sig til hvad man skal drikke til kagen: man kan faktisk godt drikke øl til kagen.

  • Mørk, stærk øl går godt til mørke, smagfulde kager med chokolade, ex. porter
  • Lysere og stærke øl går godt til lidt lettere kager, f.eks. vinagtige Ales (ex. Barley Wine)

PS: Har man ikke lyst til at drikke øllen til kagen, kom den i kagen. Øl er specielt godt i chokoladekager.

Vin:

Drik søde vine til dine kager. Vælg en vin der er sødere end din kage.

  • Portvin, Sauternes og Barsac er gode til mere frugtagtige kager og kager med fede cremer
  • Muscat er god sammen med frugtagtige kager og kager med mælke chokolade, hvid chokolade og lette cremer
  • Vino Santo er god sammen med mandler og nøddeagtige kager
  • Asti Spumante går rigtig godt sammen med kager med frugt og specielt sammen med jordbær er den rigtig god.
  • Sherry er speciel god til kager med nødder og tørrede frugter.
  • Kager med mørk chokolade (specielt bitter chokolade) kan være svær at sætte noget til, men en hedvin som en sød madeira eller en sød muscatvin vil være et godt valg.

Tyske vine som Ausleses og Eiswein er ikke så kendte, men:

  • De mindre søde Ausleses er gode sammen med mandelbaserede kager og kager med mindre søde frugter
  • Eiswein er god til kager med nødder og karamel.

Igen, hvad man vil drikke til kagen er en smagssag.man kan også være traditionel og få en god kop kaffe til, evt. et lille glas.

Kilder: http://www.drikkeabc.dk , http://www.engoddrue.dk