Chokoladekage med karamel & lakrids


Kagen består af et lag mørk chokoladekage, et lag hvid chokoladekage, samt et lag karamel øverst

 

Dej til mørk chokoladekage:

125 g mørk chokolade (min 70%), ½ dl stærk kaffe, 125 g smør, 5  spsk. sukker, 2 æg

Dej til hvid chokoladekage:

125 g hvid chokolade, ½ dl stærk kaffe, 125 g smør, 4 spsk. sukker, 2 æg, 4 spsk mel, 1 spsk, mandelmel

Fremgangsmåde mørk og hvid dej:

Smelt chokoladen i kaffen. Rør skiftevis blødgjort smør og sukker i choko-ladeblandingen. Pisk æggene let sammen og vend dem i blandingen lidt af gangen.

Den mørke chokoladedej kommes i en velsmurt form med bagepapir i bun-den. Mel/mandelmel sigtes og vendes forsigtig i den hvide chokoladeblanding

Den hvide chokoladedej hældes forsigtigt ovenpå den mørke chokoladedej og kagen bages ved 175 grader i 45 - 60 min. Kagen skal stå i formen og køle af et stykke tid inden formen fjernes. Når kagen er kold kan den toppes med karamel og  evt. pyntes med en blanding af lakrids, cacao og guldpulver eller bare lakrids.

Karamellen (Dulche lerche) laves lettest ved at koge en dåse kondenseret mælk i omkring 2-3 timer

Husk ved kogning af den kondenserede mælk at dåsen skal være dækket med vand hele tiden og den må ikke bulderkoge.